Recept:Körvelsoppa
Körvelsoppa
Kategorier:
Fler recept med:
Körvelsoppa är en populär dansk soppa. I den här varianten, hämtad ur DN, fungerar spansk körvel lika bra som dansk.
Libbstickan kan ersättas med en grönsöksbuljongtärning.
Ingredienser
För 4 personer
- 2180 gramgula lökar
3,2 deciliter
- 1180 grampurjolök
1 purjolökar
- 40,4 kgpotatisar
4 potatisar
- 1 liter hackad körvel
- 1 liter vatten
- 2 cm stjälk av libbsticka
- 1 dl grädde
- 1 dl torrt vitt vin
- lite riven muskot
- salt
- nymald svartpeppar
- smör
- Skala och hacka löken och skölj och hacka purjolöken.
- Skala potatisen och skär den i skivor.
- Skölj och grovhacka körveln.
- Fräs löken och purjolöken i lite smör.
- Tillsätt potatisen och häll på vatten samt libbsticka eller buljongtärning. Låt koka cirka 20 minuter.
- Blanda ned körveln och mixa till en slät konsistens.
- Värm upp soppan igen och tillsätt grädde och eventuellt en skvätt vin.
- Riv över lite muskotnöt och smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med nybakt bröd och färskost!
Senast uppdaterad 2013-07-15 18:11